Verkeerd op vrijwel elke teller.

„Omzetten van biomassa grondstoffen naar biobrandstoffen is een milieuvriendelijk proces. Zo wordt biobrandstoffen gebruikt voor transport. Wanneer we bioethanol gebruiken in plaats van benzine, helpen we het atmosferische CO2 te verminderen. “

Deze zelfverzekerde garanties komen uit ‚Biofuels: A Solution for Climate Change‘, een paper gepubliceerd in 1999 door het ministerie van Energie van Clinton. Voelt een beetje gedateerd in zijn wetenschappelijke aannames, nietwaar?

Ik heb het onderwerp biobrandstoffen sinds het onderwerp van de wetenschap – wat we weten in tegenstelling tot wat we denken dat we erover weten – in de afgelopen dagen in mijn gedachtegang geweest. Ik ben beschuldigd van obscurantisme, het klimaat denialisme en de opzettelijke misdirection – alles voor de misdaad die de gevaren van een opwarmendrendement onvoldoende verklaart, ik ontken niet.

Ik pleit schuldig aan het proberen om een ​​historisch perspectief te behouden.

Dus laten we praten over ethanol en andere biobrandstoffen, een onderwerp dat sommige klimaatveranderingactivisten misschien liever vergeten. In 2007 heeft George W. Bush zijn toespraak van de Unie van de Unie gebruikt om grote toenames te maken in de productie van hernieuwbare en alternatieve brandstoffen zoals ethanol. Democraten waren stevig aan boord, en president Barack Obama studeerde in zijn eerste jaren op kantoor een grotendeels vergelijkbare cursus.

Het leek zo voor de hand liggend. Flex-brandstofmotoren, die benzine en ethanol mixen, werden geadverteerd als de motoren van de toekomst. Brazilië, met een van de meest ontwikkelde markten voor productie en consumptie van biobrandstof, werd geprojecteerd als een land van de toekomst. Dramatische vooruitgang in biobrandstoffen technologie, werd ons verteld, waren net om de hoek. En biobrandstoffen zouden ons helpen om energie onafhankelijkheid te krijgen en daarmee een grotere beveiliging van terrorisme.

Verkeerd op vrijwel elke teller.

Sinds 2007 is de ethanolproductie meer dan verdubbeld. Toch is het benzineverbruik altijd hoog op de hoogte. De Verenigde Staten hebben een aanzienlijk grotere energiebeveiliging, maar dat is vooral dankzij fracking, geen ethanol. En de uitstoot van broeikasgassen is lager, maar niet veel vanwege biobrandstoffen. Hiervoor kunnen we een combinatie van de lange recessie bedanken, de overstap van kolen naar gas, en de draai naar wind en zonne-energie.

Maar misschien zou niets van dit hebben opgelost als biobrandstoffen gewoon een beetje minder succesvol waren dan beloofd. In feite waren ze actief schadelijk.

Nieuwsbrief Inschrijven Continuer lezen van het hoofdverhaal
Meld je aan voor de opinie vandaag nieuwsbrief
Elke weekdag krijg je een teleurstellende commentaar van op-ed columnisten, de redactie van Times en bijdragen aan schrijvers uit de hele wereld.

Vul je e-mailadres in
 Aanmelden

Ontvang incidentele updates en speciale aanbiedingen voor de producten en diensten van The New York Times.

ZIE HET PRIVACYBELEID VAN HET STUK
In Brazilië werd de ethanolindustrie gebouwd op een onderbel van honderdduizenden arbeiders die als ‚ethanol slaven‘ werkzaam waren. Met behulp van maïs voor brandstof in plaats van voedsel leidde de wereldwijd een wereldwijde stijging van de voedselprijzen met ernstige gevolgen voor de armste van de wereld. Wetenschappers waren ervan overtuigd dat, verre van schoon te verbranden, auto’s die op ethanol lopen, grote hoeveelheden acetaldehyde uitstoten, die reageren met zonlicht om ozon te vormen, een smogbestanddeel.

En daar was dit: „Door gebruik te maken van een wereldwijd landbouwmodel om de uitstoot van landgebruiksverandering te schatten,“ zei Timothy Searchinger of Princeton en andere onderzoekers in 2008, „vonden we dat op maïsbasis ethanol, in plaats van 20 procent besparing te produceren, Verdubbelt de broeikasemissies bijna 30 jaar en verhoogt broeikasgassen voor 167 jaar. “

Met andere woorden, de drie hoofdvorderingen die in het ministerie van Energie zijn geciteerd bovenaan deze kolom, waren misleidend of verkeerd. Feitelijk verkeerd. Verkeerd voor het milieu. Verkeerd voor belastingbetalers. Verkeerd voor de toewijzing van overheidsfinanciering en wetenschappelijk onderzoek. Verkeerd voor onze energie mix. Verkeerd politiek: Wat we ook nog eens concluderen over ethanol, het enige dat binnenkort niet snel zal weggaan, is de biobrandstof lobby in Washington.

En verkeerd voor de reputatie van klimaatwetenschap.

In de afgelopen jaren hebben sommige klimaatactivisten – Al Gore vooral onder hen – eigendom van hun biobrandstoffenfout. Meer recent hebben we een aantal erkenningen van andere fouten gezien, met meer te maken met beleid dan wetenschap.

Zo is er vandaag de dag een grotere waardering dat cap-and-trade regimes zoals Europa’s ambitieuze Emissions Trading System kostbare fouten zijn geweest, met een studie die de E.T.S. Had „beperkte voordelen en beschamende gevolgen“ in termen van emissies – tegen een geschatte kosten vo

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.